Forum ===@@@ klub kucharzy @@@==== Strona Główna
Zaloguj

karp w galarecie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ===@@@ klub kucharzy @@@==== Strona Główna -> Ryby
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kucharz
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 53
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 12:34, 01 Lut 2007    Temat postu: karp w galarecie

Składniki:

* 3 karpie głowy
* 1 karp 1,5 2 kg
* cebula 1 kg
* rodzynki 10 dkg
* migdały 10 dkg
* sól do smaku
* dużo pieprzu

Sposób przygotowania:

* Karpia sprawić wyrzucić oczy i skrzela. Na łbach i płetwach ugotować wywar. Po odcedzeniu, do wywaru wrzucić obraną i pokrojoną cebulę. Ugotować ją do miękkości i przetrzeć przez sito. Powstały sos posolić, włożyć do niego karpia i podgotować ok. 15 do 20 min. Delikatnie wyciągnąć rybę, usunąć ości i rozłożyć na półmiskach. Sos gotować, aż uzyska konsystencję gęstej śmietany. Dodać rodzynki, migdały i pieprz. Smak skorygować solą. Zalać rybę sosem. Gdy ostygnie wstawić do lodówki.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ===@@@ klub kucharzy @@@==== Strona Główna -> Ryby Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Programy
Regulamin