Forum ===@@@ klub kucharzy @@@==== Strona Główna
Zaloguj

Wołowina duszona po burgundzku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ===@@@ klub kucharzy @@@==== Strona Główna -> Mięsa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kucharz
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 53
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 12:46, 01 Lut 2007    Temat postu: Wołowina duszona po burgundzku

Składniki:

60 dag wołowiny (zrazówka)
duża cebula
20 dag pomidorów
15 dag pieczarek
10 dag słoniny
łyżka masła
łyżka mąki
szklanka czerwonego wytrawnego wina
szklanka bulionu
ćwierć łyżeczki tymianku
posiekana natka pietruszki
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:

Pokrojoną w kostkę słoninę stopić w rondlu, dodać posiekaną cebulę i masło zrumienić, chwilę dusić.
Mięso pokroić w kostkę, lekko oprószyć mąką, wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą i - stale mieszając - chwilę smażyć na dość silnym ogniu, posypać solą i pieprzem.
Przełożyć do rondla, dodać cebulę i słoninę, zalać winem i bulionem, posypać tymiankiem.
Dusić na niewielkim ogniu około godziny.
Dodać obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory oraz pieczarki pokrojone w plasterki i dusić razem około 15 minut.
Podawać z ryżem. Przed podaniem posypać pietruszką.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ===@@@ klub kucharzy @@@==== Strona Główna -> Mięsa Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Programy
Regulamin