Forum ===@@@ klub kucharzy @@@==== Strona Główna
Zaloguj

Flaki busecca di calco

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ===@@@ klub kucharzy @@@==== Strona Główna -> Zupy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kucharz
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 53
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 12:53, 01 Lut 2007    Temat postu: Flaki busecca di calco

Składniki:

500 g flaków cielęcych (krezki)
200-300 g podrobów z kury (kurczaka)
200 g kiełbasy
50 g fasoli kolorowej
20 g masła
20 g słoniny
1 cebula
2 marchwie
4 selery zielone
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 goździki
szałwia
sól
pieprz
Sposób przyrządzenia:

Flaki po dokładnym oczyszczeniu i sparzeniu pokrajać na kwadraty (7X7 cm). Słoninę drobniutko pokrajaną lub pogniecioną z dodatkiem masła przysmażyć z pokrajaną cebulą, w tym dusić flaki z dodatkiem soli, pieprzu, goździków i koncentratu pomidorowego (rozrzedzonego niewielką ilością wody) przez ok. 1 godz. Następnie dodać pokrajaną marchew, fasolę, seler, szałwię, podroby i póługotowaną kiełbasę, zalać wodą i na wolnym ogniu gotować do 3 godzin. Flaki jada się jako zupę lub też na gęsto jako danie zasadnicze. W pierwszym przypadku można je rozcieńczyć rosołem. Zależnie od regionu zmieniają się przyprawy i dodatki.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ===@@@ klub kucharzy @@@==== Strona Główna -> Zupy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Programy
Regulamin